Alt om Skagen
Lysets land

Skagen 365 dage om året – her er altid noget at opleve!

Her finder du en årsoversigt over vores store arrangementer i Skagen området. Du kan også finde informationer om aktiviteter i Skagen her og nu i vores månedlige kalendere som du finder på forsiden af www.skagen.dk

Januar

Skagen vinterbaderfestivalSkagen Vinterbaderfestival 24. – 27. januar 2019Det koldeste gys på toppen af Danmark foregår direkte fra stranden. Bagefter samles vi inden døre til en varm servering og en lille sang. Ud over det obligatoriske ”morgenbad” har vi planlagt forskellige arrangementer i løbet af de pågældende dage.

 Læs mere om Skagen Vinterbaderfestival 2019

Februar

Vinterdage i SkagenVinterdage i Skagen uge 7 og 8 2018Vinterferien står i familiens tegn, og hele Skagen summer af liv og aktivitet. Her er et væld af arrangementer, og der er altid en god oplevelse for både børn og voksne – enten til et af arrangementerne eller i de altid betagende naturomgivelser ved Skagen.

 Vinterdage i Skagen 2018

Marts

Aalbæk sjøwAalbæk Sjøw  marts 2018

Aalbaek Sjøw på Feriecentret Skagen Strand i marts hvert år. Aktuelle emner “bearbejdes”, og bliver grundlag for hvert års revy. Spiller over 2 weekender, torsdag, fredag og lørdag. Med spisning fredag og lørdag, samt efterfølgende bal.

 Læs mere om Aalbæk Sjøw i 2018 her

April

IMG_3809

Forårsdage i smukke Skagen

Gå en tur i skov og på strand og nyd den helt fantastiske natur i vores område, hvor alting spirer frem lige nu eller deltag i et af de spændende arrangementer som foråret også kan byde på.

 Læs mere om foråret i Skagen

 

Maj

Skagen Fuglefestival – 11.-13. maj 2018

Skagen Fuglefestival er et arrangement for alle der ønsker at dyrke interessen for fugle. Festivalen har det formål, at vi i fællesskab nyder oplevelsen af de tusindvis af trækfugle der passerer hen over Danmarks top.

 Læs mere om Skagen Fuglefestival

Skagen Havfiskefestival – 12.-13. maj 2018

Fiskeriet foregår på Hertas Flak, eller et af de mange vrag der er omkring Skagen. Det mest almindelige er torsk, sej og lubbe. Der kan fiskes med agn, da der er mulighed for at fange nogle af de mange spændende arter der findes i havet omkring Skagen.

 Læs mere om Skagen havfiskefestival

Skagenløbet for veteran motorcykler 12. maj 2018

Danmarks Veteran Motorcykelklub arrangerer hvert år Skagenløbet i Kristi Himmelfarts weekend’en.

 Læs mere om Skagen løbet

Juni

Sankt Hans Aften i Skagen og Aalbæk 23. juni 2018

Sankt Hans aften er en aften med stolte traditioner i Skagen. Hvert år mødes tusindvis af mennesker på Skagen Sønderstrand, og på de andre strande, hvor der arrangeres Sankt Hans bål.

Læs mere om Skt. Hans ved Vippefyret i Skagen

Juli

Skagen Festival 5.-8. juli 2018

Skagen Festival er en international folkemusikfestival. Festivalen har gennem årene tilpasset sig den rivende udvikling, som denne genre har gennemgået, så der i dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet.

 Læs mere om Skagen Festival

Skaw Open 9.-15. juli 2018

Skagen Tennisklub kan igen med glæde invitere til et Skaw-Open på vores dejlige anlæg på Drachmannsvej.
Vi spiller i puljer, så alle deltagere er sikret mindst 2 kampe. Vi spiller i 16 rækker, og håber at alle gamle kendinge igen dukker op.

 Læs mere om Skaw Open

Skaw Cup 21.-26. juli 2018

Skagen Skaw Cup giver mulighed for, at alle ungdomsfodboldspillere har mulighed i turneringen, eftersom der er lavet mange rækker, som er opdelt efter alder og niveau for at give spændende og fair spillede kampe.

 Læs mere om Skaw Cup

August

Skagen Løbet 25. august 2018

Skagen løbet arrangeres hvert år af Skagen OK og motion. 3 ruter i den dejlige natur lige udenfor Skagen by.
Vælg mellem 6 km., 12 km. og ½ marathon. Nye spændende ruter.

 Læs mere om Skagen løbet

skagen-food-designmarketSkagen Food & Design Market 24.-25. august 2018

I 2018 inviterer vi for 13. år i træk mange tusinde gastronomiglade gæster fra både ind- og udland til Skagen i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn.

 Læs mere om Skagen Food & Design Market

September

Blå September

Vi farver Skagen blå, i hele september. Aktiviteter og arrangementer med det blå som tema. For trejde år i træk, vil Skagen “klæde” sig i blåt, og…

 Læs mere om blå september her

Oktober

Skagen Marathon 6. oktober 2018

Lørdag den 06-10-18 kl. 11.00 går startskuddet til Skagen Marathon. Der vil være mulighed for at løbe 1/1-marathon, 1/2-marathon, 11 kilometer og 5,5 km, og for børnene vil der være et børnemarathon. Ruterne lægges i naturskønne omgivelser i, og omkring Skagen.

 Læs mere om Skagen Marathon

Fall_events200x100Efterårsdage i smukke Skagen

Efteråret i Skagen byder på smukke naturoplevelser med hygge og herlige aktiviteter både inde og ude. Tag på Grenen med Sandormen, gå en tur langs vandet og slut af med en dejlig kop varm kakao på en af byens caféer.

 Læs mere om efteråret i Skagen 

November

I Kulturens Tegn

November står i kulturens tegn i Skagen: Fransk film og litteratur, og meget, meget mere!Udover det kulturelle byder november også på vilde naturoplevelser ved vores smukke kyster med høj himmel og brusende have.

December

Skagen har englelyd i hele december

Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad Jo, vent det er da duften af jul! Julen er hjerternes fest men også sansernes fest med duft af gran, juleknas, Glögg, appelsiner, honninghjerter, pandekager og meget, meget mere.

 Læs mere om Jul i Skagen