Alt om Skagen
Lysets land

Kom op i ‘Det Grå Fyr’ og se Skagen fra oven

BEMÆRK – DETTE ER ET BLOGINDLÆG FRA 2013 – DET GRÅ FYR ER LUKKET FOR OFFENTLIGHEDEN PGA. GENNEMGRIBENDE RENOVERING OG GENÅBNER IGEN MEDIO/ULTIMO 2016 SOM SKAGEN FUGLESTATION !!

Skagen Fyr, der af mange også kendes som ‘Det Grå Fyr’, er nu blevet åbnet for offentligheden. Hverdage fra kl. 10.00 – 16.00 kan du få lov at gå de 210 trin op i fyret og nyde den fantastiske udsigt over de to have.

‘Det Grå Fyr’ blev første gang taget i brug den 1. november 1858 efter en byggeperiode på fire år. Fyret blev bygget lige midt på odden, så der var lige langt til både Skagerrak og Kattegat, men vejr, vind og vand har gjort, at fyret i dag ligger kun ganske få meter fra Kattegat og noget længere fra Skagerrak.

Fyret er med sine 46 meter Danmarks næsthøjeste fyr – kun overgået med en enkelt meter af Dueodde Fyr. Skagen Fyr er udstyret med en 2 ton tung roterende fyrlinse, der flyder på et kar af kviksølv. Fyret havde oprindeligt en 5-vægers petroliumslampe, men har sidenhen været oplyst af  først en 1.000W, så en 1.500W glødelampe, og i dag er lyskilden en 400W natriumlampe, der hver 4. sekund kan ses i op til 20 sømils afstand – i landkrabbemål ca. 37 km. 

Det er nu muligt for alle interesserede at tage den 210 trin lange murede vindeltrappe op til toppen af fyret, hvor man får et rigtig godt udkig over Skagen by, strande og vande.

 

Åbningstider
Hverdage fra 10-16 – såfremt vejret tillader det. Der er ikke adgang til fyret i tordenvejr.
Kontakt Skagen Turistforening ved ønske om besøg i Skagen Fyr uden for normal åbningstid.

Adgangsbillet
Voksenbillet kr. 20,- (2013-pris)
Børnebillet ( tom 15 år) kr. 10,-

BEMÆRK – DETTE ER ET BLOGINDLÆG FRA 2013 – DET GRÅ FYR ER LUKKET FOR OFFENTLIGHEDEN PGA. GENNEMGRIBENDE RENOVERING OG GENÅBNER IGEN MEDIO/ULTIMO 2016 SOM SKAGEN FUGLESTATION !!

Skagen Fyr

Skagen Fyr, der også kendes som ‘Det Grå Fyr’, er tegnet af arkitekt N. S. Nebelong

 

Skagen gavekortet

  

Er det nye elektroniske gavekort og den perfekte gave, der giver modtageren frihed til selv at vælge.

Klik for gode tilbud i Skagen

SkagenShoppen.dk

I vores webshop kan du købe produkter med relation til Skagen. F.eks. vores flotte elektroniske gavekort, smykker, bøger mm.

Instagram_follow_usFacebook_like_us