Alt om Skagen
Lysets land

Skagen fuglefestival 12. og 13. maj 2012

Så er det atter tid til årets store fulgeevent i Skagen. I weekenden d. 12. og 13 maj. afvikles Skagen Fuglefestival med udgangspunkt fra det hvide fyr på Grenen.

Festivalens center er det gamle Hvide Fyr. Her er der oprettet en information og foreningens Naturbutikken har salgsudstilling lige uden for fyret.
Inde i fyret har vi fornøjelsen af at præsentere en kunstudstilling.

I 2011 udstiller:
– Geert Toften – Lene Kramshøj – Jens Thomas Larsen

Som et led i festivalen har vi arrangeret os med Skagen Naturhistoriske Museum på Højen Station. Her er gratis adgang og det lille museum byder på en flot samling af dyr, fugle, planter, geologiske fund m.m., der primært er indsamlet i Skagen og omegn.

Tæt ved museet er der hver middag Open Air på Flagbakken. Her er der med en kyndig ornitologs hjælp mulighed for at spotte de mange rovfugle der passerer over Skagen på deres vej. Er vejrbetingelserne de rette, vil det være en fantastisk oplevelse at se disse store fugle på tæt hold fra bakketoppen.

Du kan læse programmet her nedenfor eller hente det som PDF her.

PROGRAMMET
Lørdag 12. maj
Kl. 00 Konkurrencen Skagens Fuglekonger starter for tilmeldte
Kl. 7-12 Morgenobservation på Grenen (Se kortet)
Kl. 10-16 Ringmærkning og Natur i øjenhøjde ved Ellekrattet/Børnearrangement (Se kortet)
Kl. 10 Festivalen åbnes ved det Hvide Fyr. Byrådsmedlem Pia Karlsen, Frederikshavn Kommune holder åbningstalen. Efter åbningen vil der være fernisering af kunstudstillingen i fyret.
Kl. 10-16 Skagen Naturhistoriske Museum åbner – gratis adgang
Kl. 10:15 Fernisering af kunstudstillingen i fyret. Kunstnere er i år Lene Kramshøj, Jens Thomas Larsen og Geert Toften
Kl. 11-16 Naturbutikken åbner ved det Hvide Fyr
kl. 12-14 Open Air på Flagbakken. På Flagbakken syd for byen har du muligheden for at se på fugletrækket, især rovfuglene. Der er en guide på Flagbakken der fortæller om de fugle der passerer.
kl. 14-16 Fugletur til Råbjerg Mile. Mødested på P-pladsen ved Kandestederne nord for Milesøerne. Turen går ind over klitterne til Milesøerne og videre til foden af Råbjerg Mile. Turleder Kurt Rasmussen 4021-6477. Tilmelding ikke nødvendig. Turen forventes at vare ca. 3 timer. Medbring vandtæt fodtøj.
kl. 16 Informationen i Det Hvide Fyr lukker
Kl. 19-22 Foredrag om rovfugle på Color Hotel. De mange rovfugle, der passerer skagen hvert år byder på enestående muligheder for at se en række arter, man ellers kun sjældent stifter bekendtskab med. Klaus Malling Olsen (KMO)vil denne aften fortælle om hvordan du lærer at kende de “svære” hunfarvede kærhøge, en række falke og de “dagsaktuelle” ørne. Foredraget suppleres med en lang række fotos, taget såvel ved skagen som under studier af rovfugle i udlandet, bl.a. til bogen “Rovfugle i felten”. KMO har været aktiv ornitolog siden 1967 og har meget stor erfaring i favoritemnet: rovfugle, som han har udgivet flere bøger om. Desuden er han bl.a. kendt for bearbejdningen af “Fugle i Felten” samt for adskillige artikler og indlæg om feltbestemmelse, bl.a. i DOF

Skagen gavekortet

  

Er det nye elektroniske gavekort og den perfekte gave, der giver modtageren frihed til selv at vælge.

Klik for gode tilbud i Skagen

SkagenShoppen.dk

I vores webshop kan du købe produkter med relation til Skagen. F.eks. vores flotte elektroniske gavekort, smykker, bøger mm.

Instagram_follow_usFacebook_like_us