Alt om Skagen
Lysets land

Lysets Land på din mobil eller tablet

Turistsamarbejdet Toppen af Danmark først i Nordjylland med en egentlig veludbygget destinationsapplikation til turisterne.

”Vi er ikke de første turistkontorer i landet som tilbyder en såkaldt app, men vi er blandt de allerførste”, udtaler Lene Kappelborg, som er turistchef i Skagen. ”Nu kan alle turister, danske som udenlandske, downloade vores gratis turistapp til både iPhone og Android mobiltelefoner.

Er mobiltelefonen en såkaldt smartphone med adgang til Internettet, så er det bare med at komme ind på App Store eller på Android Market, som nu hedder Google Play butik”.

Alle oplysninger lige i lommen

Har man først hentet applikationen, så er der adgang til hele Lysets Land, der dækker Hjørring og Frederikshavns Kommuner – og på såvel dansk, tysk som engelsk. Fra forsiden får man præsenteret 6 ikoner, som gemmer på ”sov godt”, ”spise og drikke”, ”se og oplev”, ”shopping”, ”mest for børn” og ”A-Z”.

Lysets land app

Under disse ikoner har man adgang til al den information man har brug for, og som turistbureauerne i Toppen af Danmark har indlagt i en fælles database. Man kan vælge at søge tilbud i hele Lysets Land, eller specielt i et af vores 9 turistområder, fordi det nu lige er der, man er – eller ønsker sig hen.

Hvad får man så hjælp til?

”Lad os tage et eksempel”, siger Lene Kappelborg, ”Du vil gerne finde et overnatningssted. Tryk på ikonet, og så listes de i kategorier hoteller og kroer, campingpladser, vandrerhjem osv. Du vil på hotel og trykker på kategorien. Alle hotellerne vises. Hvor langt mon de er væk fra mig, lige her hvor jeg står nu? Tryk på ”afstand”, og du får kilometertallet. Du kan også få vist hotellerne i rækkefølge efter, hvilket der er nærmest – eller få vist alle hotellerne på et kort (er du på cykel, får du lige vist evt. cykelruter)”.

Når man har valgt, hvilket hotel man vil kigge nærmere på, får man oplysninger om hotellet, ser et foto, får detaljer om størrelse, afstand til strand, bymidte osv. Du kan ringe hotellet op med et tryk direkte fra siden eller gemme oplysningerne i dine kontaktoplysninger.

Vælger du ’kort’, kan du få kørselsvejledning fra lige netop der, hvor du står nu – både med bil, offentlige transportmidler og med ”apostlenes heste”. Har Google Streetview været en tur forbi hotellet, så kan du også se et billede af hotellet i dets omgivelser.
”Synes du, at du lige har fundet dit drømmehotel, kan du gemme det i dine favoritter”, smiler Lene Kappelborg.

Resultat af bevidst satsning på nye medier

”I 2011 tog vi konkret fat på en enstrenget og grundlæggende enkel digital strategi for formidling af turistservice til brugerne”, siger Lene Kappelborg. ”Vi har naturligvis længe haft hjemmesider, men vi indgik aftale med firmaet Active Window fra Vejle om at genbruge vores mange data på en række platforme. Vi startede med at sætte oplysningerne på touchskærme, som man kan se på turistkontorerne og visse turistattraktioner i dag. Målet er at komme endnu længere ud med denne fantastisk brugervenlige model”.

”Så lagde vi oplysningerne op på et såkaldt mobilsite, som har en størrelse, som ser godt ud på smartphones. Det giver adgang til oplysninger via internettet, uden at have en egentlig app. Den kan også kombineres med såkaldte QR-koder rundt omkring i landskabet, som ved aflæsning med smartphonens kamera bringer dig direkte til flere oplysninger.”

”Og så endelig nu vores apps, som du kan downloade og have med dig altid”, slutter en glad Lene Kappelborg, som glæder sig til en rigtig spændende turistsæson 2012.

Se mere på: www.toppenafdanmark.dk eller www.lysetsland.dk

Download app til din iPhone

Download app til Andorid

Skagen gavekortet

  

Er det nye elektroniske gavekort og den perfekte gave, der giver modtageren frihed til selv at vælge.

Klik for gode tilbud i Skagen

SkagenShoppen.dk

I vores webshop kan du købe produkter med relation til Skagen. F.eks. vores flotte elektroniske gavekort, smykker, bøger mm.

Instagram_follow_usFacebook_like_us